Μαζί, εξασφαλίζουμε τη σίτισή τους

Αυτές τις γιορτές εξασφαλίζουμε τη σίτιση ευάλωτων οικογενειών με ανήλικα παιδιά

€575.00 EUR συγκεντρώθηκαν από 2 δωρητές
έμειναν 1 μήνες
6% από €10,000.00 στόχο
το ελάχιστο ποσό δωρεάς είναι €1

Μαζί, εξασφαλίζουμε τη σίτισή τους

Αυτές τις γιορτές, γινόμαστε μια αγκαλιά για τα παιδιά σε ανάγκη. 

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις 330 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς ουσιαστικά ώστε μαζί να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας μιας οικογένειας σε ανάγκη. 

  • Με 5€ συμμετέχω και εγώ
  • Με 25€ εξασφαλίζω το γάλα 1 παιδιού για 1 μήνα
  • Με 50€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή 1 παιδιού για 1 μήνα
  • Με 100€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 1 μήνα
  • Με 300€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας πολύτεκνης οικογένειας για 1 μήνα
  • Με 600€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 3 μήνες

Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνηση σας με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα για να διαδώσουμε το μήνυμα.

Η Κατάσταση

Η αύξηση των τιμών των τροφίμων και το ενεργειακό κόστος έχει οδηγήσει ένα  μεγάλο ποσοστό των πολιτών στη χώρα μας να στερείται τα βασικά είδη διατροφής, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί για την προμήθεια των συγκεκριμένων προϊόντων.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), εκτιμώντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας: οι άνεργοι σε ποσοστό 45,4%, οι οικονομικά μη ενεργοί εκτός συνταξιούχων (27,3%), τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά (23,6%) και τα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών (23,7%).

Η Ανάγκη

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε ευάλωτες οικογένειες  με ανήλικα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στη χώρα μας. 

Το 2023, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, το «Μαζί για το Παιδί» κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 167 οικογένειες με 343 ανήλικα μέλη.

Σας καλούμε και φέτος να αγκαλιάσετε την πρωτοβουλία του «Μαζί για το Παιδί» για να εξασφαλίσουμε τα βασικά είδη διατροφής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Στόχος μας

Στοχεύοντας να στηρίξουμε και τους 1.320 ανθρώπους μεταξύ αυτών 605 ανήλικα παιδιά που έχουν αιτηθεί βοήθειας μέσω της κοινωνικής μας υπηρεσίας, ορίζουμε μικρότερους ενδιάμεσους στόχους και ζητάμε τη βοήθειά σας για να τους καλύψουμε μαζί. 

Πρώτος ενδιάμεσος στόχος αυτής της καμπάνιας, είναι να συγκεντρώσουμε το ποσό των 10.000€ για να εντάξουμε τους πρώτους 34 ωφελούμενους στο πρόγραμμα σίτισης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα σίτισης

Στο πρόγραμμα σίτισης εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και άλλων φορέων και ιδρυμάτων προς το «Μαζί για το Παιδί». Η κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί», ιεραρχεί τα αιτήματα για υποστήριξη και εντάσσει στο πρόγραμμα οικογένειες, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για 6 μήνες, οι οικογένειες με την μεγαλύτερη ευαλωτότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων.  Ο φάκελος της εκάστοτε οικογένειας προστατεύεται από τον νόμο περί απορρήτου για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται από το 1996 για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του «Μαζί για το Παιδί» συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr


 

€25.00 EUR
Ξένια Ξυπολιτουπριν από 2 ώρες
€550.00 EUR
Ελληνογαλλική Σχολή του Αγίου Ιωσήφπριν από 9 ημέρες

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε.