Μαζί, φροντίζουμε τη σίτιση τους

Aυτές τις γιορτές, δεν θέλουμε κανένα παιδί πεινασμένο. Κανένα παιδί φοβισμένο. Κανένα παιδί μόνο!

€580.00 EUR συγκεντρώθηκαν από 10 δωρητές
έμειναν 1 μήνες
6% από €10,000.00 στόχο
το ελάχιστο ποσό δωρεάς είναι €1

#MaziStisGiortes 

Μαζί, φροντίζουμε τη σίτισή τους

Aυτές τις γιορτές, δεν θέλουμε κανένα παιδί πεινασμένο. Κανένα παιδί φοβισμένο. Κανένα παιδί μόνο του. 

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις 321 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς ουσιαστικά ώστε μαζί να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας μιας οικογένειας σε ανάγκη:

 • Με 5€ συμμετέχω και εγώ
 • Με 25€ εξασφαλίζω το γάλα 1 παιδιού για 1 μήνα
 • Με 50€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή 1 παιδιού για 1 μήνα
 • Με 100€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 1 μήνα
 • Με 300€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας πολύτεκνης οικογένειας για 1 μήνα
 • Με 600€ εξασφαλίζω τη βασική διατροφή μιας μονογονεϊκής οικογένειας για 6 μήνες

Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνησή σας με τους φίλους σας στο Facebook για να διαδώσουμε το μήνυμα.

Η Κατάσταση

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε άπορες οικογένειες  με ανήλικα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στη χώρα μας. 

Το 2022, εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής και ενεργειακής αβεβαιότητας, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών στερείται τη βασική διατροφή, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί για την προμήθεια των συγκεκριμένων προϊόντων. 

Όπως αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Ξεκινώντας άνισα: Πώς είναι η ζωή για τα μειονεκτούντα παιδιά;»:

 • 10% των παιδιών έως 15 ετών στη χώρα μας αντιμετωπίζει στέρηση τροφής στο σπίτι του,
 • 8,8% αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις αγαθών, και το
 • 46% των παιδιών στην Ελλάδα εντοπίζει τις ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά στο σπίτι του. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:

 • σχεδόν 3 στους 10 πολίτες της χώρας βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που μεταφράζεται σε 2.971.200 άτομα.
 • το 33,8% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι στερείται διατροφή που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μη φτωχών νοικοκυριών εκτιμάται σε 6,1%.
 • 32% των παιδιών κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ανάγκη

Φέτος τις γιορτές, σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος της προσπάθειάς μας, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να προσφέρει όλα τα απαραίτητα είδη για την αξιοπρεπή διαβίωση οικονομικά ευάλωτων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. 

Πρόκειται για οικογένειες (πυρηνικές, μονογονεϊκές, πολύτεκνες) που ζουν στο όριο της φτώχειας αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. 

Το 2022, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, η Ένωση Μαζί για το Παιδί κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 430 ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα το «Μαζί για το Παιδί»  παρείχε στήριξη  σε 262 ανήλικα παιδιά από 124  οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας.

Σημειώνεται ότι 1.061 άνθρωποι εκ των οποίων 598 ανήλικα παιδιά, από 321 οικογένειες βρίσκονται στη λίστα αναμονής της κοινωνικής μας υπηρεσίας.

Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι ωφελούμενες οικογένειες  που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είχαν  τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα για ένα 6μηνο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκε κάλυψη για εξωσχολικές δραστηριότητες σε παιδιά κι εφήβους.  

Για όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής, προσφέρθηκε επιπλέον πλαισίωση  από ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Χρειαζόμαστε τη στήριξη σας, για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση περισσότερων οικογενειών. 

Ο Στόχος μας

Στοχεύουμε να στηρίξουμε και τους 1.061 ανθρώπους που έχουν αιτηθεί βοήθειας μέσω της κοινωνικής μας υπηρεσίας. Oρίζουμε μικρότερους ενδιάμεσους στόχους και ζητάμε τη βοήθειά σας για να τους καλύψουμε μαζί.

Πρώτος ενδιάμεσος στόχος αυτής της καμπάνιας, είναι να συγκεντρώσουμε το ποσό των 10.000€ για να εντάξουμε τους πρώτους 34 ωφελούμενους στο πρόγραμμα σίτισης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα σίτισης

Στο πρόγραμμα σίτισης εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και άλλων φορέων και ιδρυμάτων προς την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Η κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης, ιεραρχεί τα αιτήματα για υποστήριξη και εντάσσει στο πρόγραμμα οικογένειες, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ζητάμε:

 • Κοινωνικό ιστορικό από παραπομπή
 • Εκκαθαριστικό Ε9
 • Κάρτα ανεργίας
 • Φωτοτυπία ταυτότητας
 • Διάγνωση για ιατρικό πρόβλημα ή αναπηρία (εφόσον υπάρχει)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Μισθωτήριο σπιτιού (εφόσον υπάρχει)

Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για 6 μήνες, οι οικογένειες με την μεγαλύτερη ευαλωτότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων. Ο φάκελος της εκάστοτε οικογένειας προστατεύεται από τον νόμο περί απορρήτου για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο  Bravo Sustainability Award,  το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι». 

Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό  Hellenic Responsible Business στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς»  για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.  

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Δείτε το έργο μας το 2021

 

Τα Σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί»:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών • Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού • Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Περισσότερα για τα σωματεία-μέλη μας ΕΔΩ
 

€100.00 EUR
Irene Erikaπριν από 1 ημέρες
€50.00 EUR
Ανώνυμοςπριν από 1 ημέρες
€150.00 EUR
Ανώνυμοςπριν από 2 ημέρες
€5.00 EUR
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΚΡΗπριν από 5 ημέρες
€100.00 EUR
Alivisatos Mariaπριν από 6 ημέρες
€60.00 EUR
Stella Lymberisπριν από 7 ημέρες
€60.00 EUR
Stella Lymberisπριν από 7 ημέρες
€25.00 EUR
Ανώνυμοςπριν από 8 ημέρες
€5.00 EUR
Ανώνυμοςπριν από 13 ημέρες
€25.00 EUR
Ανώνυμοςπριν από 15 ημέρες

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε.